Москва: Изборте в Черна гора доказаха общественото разединение по членството в НАТО

Москва: Изборте в Черна гора доказаха общественото разединение по членството в НАТО
Източник: m.rusvesna.su
A A+ A++ A

 

Резултатите от проведените в Черна гора парламентарни избори миналата неделя демонстрират дълбокият разкол в черногорското общество по въпроса за присъединяването на страната в НАТО. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предаде БГНЕС.

„Като цяло резултатите от миналите на 16 октомври парламентарни избори отново демонстрираха дълбокият разкол в черногорското общество по редица въпроси, преди всичко по вътрешнополитическия курс на тази балканска държава и перспективите й за присъединяване към НАТО“, каза Захарова.

„Разчитаме, че новите законодателни органи и изпълнителна власт ще се вслушат в мнението на черногорския народ. Практически половината избиратели дадоха своя глас за партии, настояващи за провеждане на референдум по тази тема“, допълни тя.

Партията на министър-председателя Мило Джуканович спечели парламентарните избори. След излизането на предварителните резултати премиерът заяви, че сега ще стане възможно ратифицирането на протокола за присъединяване към НАТО и ускоряването на преговорите с Европейския съюз, започнати през 2012 г.

В същото време обаче опозицията в лицето на Демократичния фронт, Голямата коалиция Ключ, демократите и Социалдемократическата партия решиха единодушно да не признават резултатите от парламентарните избори в Черна гора, проведени в неделя.

Според тях изборният процес е бил съпътстван от редица злоупотреби, които по съдържание и брой надхвърлят досегашните нарушения при предишни избори за парламент в републиката.

#НАТО #Черна гора #Мария Захарова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »