Българска компания разкри 250 работни места в Босилеград

Бизнес | 26 октомври 2016, сряда / 11:31| Показвания:Източник: Троян 21

 

Българска компания ще разкрие нови производствени мощности в Босилеград и Вранска област. Това съобщи Иван Николов, председател на Културно-информационния център на българите в града от Западните покрайнини, предаде БГНЕС.

Българската текстилна компания „Калинел“ ще изгради ново производствено хале във Вранска област, а в Босилеград ще използва съществуващото хале на бившия шивашки завод „Кобос“. През следващите две години ще бъдат разкрити около 250 нови работни места, от които първите 100 - до края на тази година.

С това на практика приключи борбата за приватизацията на „Кобос“. Процедурата продължи повече от една година поради съпротивата на община Босилеград, която оспорваше собствеността на „Кобос“. „Калинел“ произвежда готови текстилни продукти и през 2012 г. приватизира едно от производствените халета във Вранска баня, където работят 52 работници.

Договорът за инвестицията беше подписан в сградата на областната управа във Враня в присъствието на представители на сръбското икономическо министерство и българската фирма.

Нашият посланик Радко Влайков в Белград припомни, че двете страни до 2020 година трябва да усвоят 29 милиона евро за проекти между България и Сърбия по програмата за развитие на трансграничното сътрудничество. Общата оценка е, че тези инвестиции и трансграничното сътрудничество са от изключително значение за развитие на крайграничните райони и общини като Босилеград. 


Тагове: Иван Николов, Босилеград, Вранска област, Кобос, Калинел

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси