Калфин: Георгиева имаше основание за оставка след авантюрата с ООН. Търсела е друга възможност

Калфин: Георгиева имаше основание за оставка след авантюрата с ООН. Търсела е друга възможност
Източник: Front.bg
A A+ A++ A

Смятам, че Кристалина Георгиева наистина имаше основание за оставка като еврокомисар след тази авантюра със смяната на кандидата ни за генерален секретар на ООН. Това каза Ивайло Калфин, кандидат за президент, издигнат от Инициативен комитет „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ”, предаде Фокус.

„Георгиева каза, че са я поканили, но не знам дали е станало преди или след ООН”, допълни той. По думите му за тези позиции обикновено се кандидатства, а не те канят. „При всички случаи смятам, че е търсела друга възможност”, добави Калфин.

„Парадът на нашите кандидатури за ООН не беше особено славен, особено накрая. За мен е безобразие, че по този начин в последния момент беше направена промяната”, каза още Ивайло Калфин. Той добави, че точно сега започва много важен период за Европейската комисия, в който трябва да бъде изработен новия бюджет. „Европейският съюз се променя и ще е много различен от 2020 г. нататък”, смята Калфин.

Той добави, че изборът на нов еврокомисар е работа на министър-председателят, но в средата на мандата е трудно да бъде избран друг човек. Калфин допълни, че кандидатът трябва да може веднага да влезе в „обувките” на международната политика”.

За предизборната кампания Ивайло Калфин каза, че сам е поискал среща с Мустафа Карадайъ, но не го е молил за подкрепата на ДПС. Срещата между двамата се състоя на 21 септември, в началото на предизборната кампания.
„Срещата ни завърши като си обещахме взаимно съдействие за технологията на изборите и да ги предпазим максимално от манипулация”, добави Калфин.

#Ивайло Калфин #ООН #Кристалина Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »