Оспорвани мачове от хандбалното първенство при мъжете и жените

Оспорвани мачове от хандбалното първенство при мъжете и жените
Източник: Cyberspace & Time
A A+ A++ A

 

Много интересни и оспорвани бяха мачовете от поредните кръгове от хандбалното ни първенство при мъжете и жените, които завършиха през уикенда. Дербито при дамите във Велико Търново между Етър 64 и Бъки беше спечелено от габровки с един гол разлика, като срещата от началото вървеше гол за гол и интригата се запази до последно, предаде БГНЕС.

В другия мач от женското направление Ники спорт (Сливница)загуби у дома от Свиленград с 13 гола, но през първата част срещата вървеше равностойно и гостите „затвориха” полувремето при 13:15.

Срещите от 7-ия кръг на мъжкото първенство също предложиха много емоции на хандбалните зрители. Нямаше зала, в която да не се играе дерби мач до последния съдийски сигнал. Доста горещо беше в София, където играха НСА и Пирин ГД. В средата на първата част играта беше спряна за около 10 минути заради червен картон на вратаря на Пирин Димитър Ортомаров, който влезе в историята и с първия получен син картон за груб фаул извън вратарското поле.

Стражът излезе, за да пресече контра атака на „студентите” и се сблъска с крилото Димитър Павлов. Реферите взеха решение да отстранят вратаря на гостите, което доведе до спорове от щаба на Пирин. В крайна сметка играта се поднови и на полувремето неврокопчани водеха с едно попадение. През втората част двата тима продължиха с равностойната игра и здрав хандбал и в последната минута домакините вкараха чрез Петър Симеонов за успеха с 23:22.

Лидерът Локомотив (Варна) продължава без загуба от началото на сезона, но „железничарите” доста трудно стигнаха до победата в Ловеч над Осъм с 20:23. Първата част приключи с два гола аванс за домакините, но през втората Локо заигра стабилно в защита и с бързи атаки в нападение обърна мача в своя полза.

Ето и всички резултати от изиграните мачове :

Жени, 4 кръг

Етър’64 – Бъки 30:31(14:17)

Ники Спорт - Свиленград 24:37(13:15)

на 5 ноември от 14:00 часа Поморие - Шумен’98

Мъже, 7 кръг

Левски - Фрегата 29:27(13:11)

НСА - Пирин ГД 23:22(9:10)

Спартак Варна - Добруджа 25:26(15:18)

Осъм - Локомотив Варна 20:23(9:7)

Локомотив Горна Оряховица - Чардафон 21:28(11:14). Мачът се игра в Габрово. 

#мач

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"