Задържаха издирвани от властите българи при опит за кражба на жилище в Холандия

Задържаха издирвани от властите българи при опит за кражба на жилище в Холандия
Източник: bTV
A A+ A++ A

 

Двама известни български престъпници са задържани при опит за кражба на жилище в Холандия. Това заяви на пресконференция директорът на ГД „Национална полиция” Христо Терзийски, предаде БГНЕС.

„На 1 ноември в Холандия са задържани двама български граждани при опит да извършат взломна кражба от жилище. Това са изключително известни криминално проявени лица – Димитър Лъчезаров, по прякор Демби и Коваленко Коваленков”, обясни Терзийски.

„Няколко пъти в годините назад сме давали информация за лицата, че са били обвинявани в различни по вид престъпления. Демби има 11 криминални регистрации за различни престъпления, познат е най-вече по линия наркотици, а Коваленков е криминален авторитет във взломните кражби. Той е с 28 регистрации към момента”, заяви Христо Терзийски.

Той поясни, че и с оперативното съдействие на МВР лицата са задържани и в момента се намират в предварителен арест в град Алкмаар и срещу тях е образувано досъдебно производство по реда на законите на Кралство Нидерландия. Двамата са били задържани непосредствено след извършването на взломна кражба в къща.

От думите на Терзийски стана ясно, че Демби е освободен през месец юли миналата година от следствения арест по дело за наркотици. „Нашите криминални авторитети се разхождат по цяла Европа, колегите от Главна дирекция за борба с организирана престъпност и от Национална полиция работим в тясно взаимодействие с колегите от различни служби в Европа – Италия, Испания, Холандия и Германия. Стремим се да бъдем максимално адекватни на ситуацията”, категоричен бе директорът на ГД „Национална полиция”. 

#престъпници #Национална полиция #Христо Терзийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"