ВКС потвърди присъдите за убийството на Николай Димитров

ВКС потвърди присъдите за убийството на Николай Димитров
Източник: Ureport.bg
A A+ A++ A

 

Върховният касационен съд потвърди осъдителната присъда срещу Ивайло Миланов, Иван Каменов и Калин Димитров за убийство на Николай Димитров, извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди, предаде БГНЕС.

Обвинителен акт срещу тримата подсъдими е внесен от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 31.08.2013 г. пред нощен клуб в града Миланов, Каменов и Димитров нанесли побой с юмруци и ритници над шестнадесетгодишния Николай Димитров.

Момчето било повалено на земята, без да оказва съпротива, като ударите са били многобройни, със значителна сила, насочени към жизненоважна част на човешкото тяло – главата. След първоначално лечение в лечебно заведение в града състоянието му рязко се влошило и той изпаднал в кома. На 12.10.2016 г. момчето починало в столична болница.

Наказание „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване получиха тримата подсъдими. Миланов и Каменов ще останат зад решетките за по осемнадесет години, а Димитров – за срок от шестнадесет години. Уважени са и предявените от родителите на Николай Димитров граждански искове в размер на 70 000 лв.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване. 

#присъда #ВКС #лишаване от свобода #Николай Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"