Задържаха петима за побой над чужденци и нападение над униформен

Задържаха петима за побой над чужденци и нападение над униформен
Източник: OFFNews.bg
A A+ A++ A

Петима души са задържани във връзка със сигнал за сбиване, единият от тях е оказал съпротива и ударил униформена служителка. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитиран от Фокус.

На 1 ноември, около 20.00 часа, в Пето РУ е постъпил сигнал, че в района на Сточна гара група младежи бият чужденци. Част от чуждите граждани се укрили в кухненското помещение на близкото заведение за хранене, а един останал на мястото на инцидента. Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи, при вида на които нападателите се разбягали в различни посоки. В непосредствена близост полицейските служители задържали трима от тях, а след кратко преследване - и четвърти, който при бягството си и прескачайки ограда е паднал.

Докато бягал, петият младеж се спънал, падайки е получил охлузвания по лицето. Когато полицаите пристъпили към задържането му, нанесъл удар с юмрук по главата на униформена служителка, при което наранил ръката си. След приключване на дежурството си пострадалата полицайка е откарана за преглед и освидетелстване в съдебна медицина и е настанена за лечение в болнично заведение с комоцио.

Задържаният нападател също е освидетелстван в съдебна медицина, от където е изяснено, че неговите травми са получени в следствие на падането и удара, който той е нанесъл по главата на униформената служителка. При прегледа е установено, че по китките му има и следи от използваните помощни средства при конвоирането до съдебна медицина, които е получил при умишленото седене върху ръцете си. 

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 2 от НК. Работа по документирането му продължава.

#МВР #сбиване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"