Курц: Ние в Европа трябва да решаваме кой да идва при нас, а не контрабандистите. Мигрантската криза не е регулирана

Курц: Ние в Европа трябва да решаваме кой да идва при нас, а не контрабандистите. Мигрантската криза не е регулирана
Източник: diblas-udine.blogautore.repubblica.it
A A+ A++ A

 

Мигрантската криза в Европа не е преодоляна, въпреки съкратения поток бежанци в ЕС, заяви австрийският външен министър Себастиан Курц, предаде БГНЕС.

Той говори пред конгреса на немската партия Християн-социален съюз (ХСС), която е по-младшият консервативен партньор на Християн-демократичния съюз (ХДС) на канцлерката Ангела Меркел.

„Потокът не е напълно спрян, но значително е съкратен. Бих иска да предпазя от мисълта, че към момента положението е регулирано. Както и преди, онези, които идват в Италия, на континента, в обозримо бъдеще ще се насочат на север“, изтъкна австрийският дипломат.

„Трябва да оказваме повече съдействие на място, по-добре да защитаваме външните граници. Ние в Европа трябва да решаваме кой да идва при нас, а не контрабандистите“, подчерта още Себастиан Курц.

Той се спя и на необходимостта да се води диференцирана и ясна дискусия по въпросите на исляма“. „Този, който е привърженик на свободата на вероизповеданието, трябва да признае правота на всеки да изповядва каквото си иска религия. Политическият ислям обаче няма нищо общо със свободата на вероизповеданието, но е основа за радикализация и терор, той няма място в нашето общество. Нашето общество не трябва да се променя в посока, която ние не желаем“, убеден е първият дипломат на Австрия.

#Европа #Себастиан Курц #ХСС #ХДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"