Русия забрани достъпа на американските дипломати до изборните бюра в страната

Русия забрани достъпа на американските дипломати до изборните бюра в страната
Източник: Кросс
A A+ A++ A

 

На американските дипломати в Русия ще им бъде забранен допускът до изборни бюра, гласи дипломатическа нота, предадена на американската страна, съобщи Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви пред РИА Новости, че Москва смята за неприемливо ограничаването на достъпа на руските дипломати до изборните бюра в Щатите.

Поради това руското МВнР предупреди посолството на САЩ в Москва, че американската страна „не следва да разчита на възможността за присъствието на дипломати от представителството на САЩ“ на избори, които оттук насетне ще се провеждат в Русия, заяви Рябков.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова написа ва страницата си във Фейсбук, че Вашингтон забранил на служители на дипломатическото представителство на Русия „да се приближават до изборните бюра“ по време на изборите на президент на САЩ.

Стигнало се било до открито заплашване на служители на дипломатически учреждения, твърди Захарова. Според нейните думи властите в някои от щатите отишли и по-далече и предупредили със съдебно преследване.

Според Захарова върху руските задгранични представителства в САЩ имало директен натиск от страна на ФБР.

#Русия #Мария Захарова #Сергей Рябков #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"