Дончева: "Движение 21" не застава зад никого на балотажа

Дончева: "Движение 21" не застава зад никого на балотажа
Източник: bTV
A A+ A++ A

 

 

„Движение 21" няма да подкрепя нито един от двамата кандидати на балотажа за президент". Това заяви председателят на партията и кандидат-президент Татяна Дончева заедно с Минчо Спасов от НДСВ, предадоха от пресцентъра на партията.

"Ние заявихме от самото начало, че сме срещу статуквото. Неподкрепата за никого означава да не гласуваме за никого от двамата кандидати", коментира Дончева. По нейни думи е невъзможно Цецка Цачева да прегърне съдебната реформа между сряда и петък. "Не може да вярваме, че ген. Радев ще прави съдебна реформа, при положение, че БСП бяха срещу нея в парламента", каза още тя.

В изборния ден е надделял негативизмът на гражданите към управляващите, което е определило желанието на много хора да гласуват протестно, се казва в изявлението. Според Дончева хората, протестиращи срещу кабинета, са заложили на ген. Радев, с идеята, че така ще принудят Борисов да подаде оставка. Но Борисов няма да подаде оставка и скоро не очаквам избори, допълни тя.

 

"Високообразованият вот показва, че гласуването за нас не е случайно, а осмислено. Във всички областни градове имаме ръст, а промените в България винаги са започвали от големите градове", коментира Дончева.

 

От своя страна Минчо Спасов заяви, че Марешки, Трайков, Каракачанов, които по време на кампанията бяха срещу статуквото, в нощта на изборите подкрепиха статуквото. "Те излъгаха своите избиратели и се върнаха при статуквото", коментира още той.

"Плъзнали сме се по опасна спирала, която е политическа феодализация", коментира съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев. "За първи път каузите бяха засенчени от пагоните и рецептите за лекарства полатиноамерикански модел, от който самата Латинска Америка вече излиза”, допълни той. „Популизмът е нараснал, но не са смущаващи толкова мащабите му, колкото качеството на пакетирането му. Обидно е да се плашат хората само с цел да се осигурят гласове".

„Който и да е победителят на втори тур, той ще трябва да обясни офицерският корпус ли тайно от нас се е политизирал, което е пряка заплаха за демокрацията и конституцията, или обществото се е милитаризирало и се готви за война", каза още той.

 

#НДСВ #Татяна Дончева #Минчо Спасов #Станимир Илчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници