В Русе отварят Първата ведомствена детска градина

В Русе отварят Първата ведомствена детска градина
БГНЕС
A A+ A++ A

Първата ведомствена детска градина ще заработи в началото на следващата година, съобщи в Русе социалният министър Зорница Русинова, пише БГНЕС.

Русинова бе в града, за да открие обновената сграда на Английската гимназия, която бе ремонтирана по програма „Красива България“.

Русинова припомни, че по програмата това лято са стартирали инициативи за подобряване на достъпната среда на обществените сгради и за добро съвместяване на личния живот на работещите хора. „Имаме в момента четири проекта, които са одобрени по „Красива България“ на общини, така че да бъдат направени ведомствени детски градини. Считам, че това е един добър механизъм да подпомогнем семействата с организиране на места, където във времето, в което децата не са на държавна детска градина или не са на училище, особено децата, които са до 4,5,6 клас или на занималня, да могат да бъдат близо до родителите си. Така и децата ще се чувстват по-добре, и родителите също“, каза Русинова. Проектите са били одобрени през септември и до края на годината трябва да приключат ремонтните дейности.

Социалният министър коментира, че „Красива България“ е една хубава инициатива, защото дава възможност за осигуряване на заетост и подпомага местната власт да реновира исторически и културни сгради. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »