Бургас домакинства на Държавното по художествена гимнастика

Бургас домакинства на Държавното по художествена гимнастика
Източник: Topsport.bg
A A+ A++ A

 

В спортна зала "Младост" в град Бургас бе даден официалният старт на Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли. За отличията ще спорят грации от 23 клуба от цялата страна. Състезанието е за девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени, предаде БГНЕС.

В Бургас пристигна цяло съзвездие от световни и европейски шампионки начело с Мария Гигова – член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация, Илиана Раева – президент на Българската федерация по художествена гимнастика, и Мария Петрова – вицепрезидент на Техническия комитет към Европейския съюз по художествена гимнастика. Специален гост на шампионата е и старши треньорът на националния ансамбъл на България Ина Ананиева.

Днес първенството започва с надпреварата при девойките – младша и старша възраст , а утре (събота) се състезават жените от 9:30 до 12:30 часа. След това започва церемонията по награждаване на шампионките и медалистките. Организатори на държавното първенство за ансамбли са клуб Черноморец и Българската федерация по художествена гимнастика. 

#Илиана Раева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"