Изборният ден във Велико Търново премина спокойно, не са установени нарушения

Изборният ден във Велико Търново премина спокойно, не са установени нарушения
Изтоник: Канал 3
A A+ A++ A

Изборният ден във Великотърновска област започна навреме и премина нормално, без сериозни нарушения. Право на глас в деня на втория тур от изборите за президент и вицепрезидент в област Велико Търново имаха 220 587 души. Общо избирателните секции бяха 419, предаде Фокус.

Две секции с подвижна изборна кутия бяха разкрити на територията на област Велико Търново. В 15 секции на територията бе осигурено машинно гласуване. 11 от тях бяха на територията на община Велико Търново, две – в Полски Тръмбеш и две – в Горна Оряховица. Избирателната активност към 10.00 часа достигна 11.95% във втория тур от вота за президент и вицепрезидент, до 13.00 часа бяха гласували 29.45% от избирателите, а до 17.00 часа - 44.65%.

Изборният процес на територията на област Велико Търново приключи в 20.40 часа. В рамките на деня в РИК са подадени 2 жалби. По тях е направена проверка и Районната избирателна комисия се е произнесла с решение в рамките на час, според изискванията на Изборният кодекс. Не са установени нарушения на изборното законодателство, които да изискват по-сериозни мерки като съставяне на акт за установяване на административно нарушение и съответно издаване на наказателно постановление. 

#Велико Търново #секции #нарушение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"