Юнкер приветства избирането на Румен Радев за президент на България

Свят | 14 ноември 2016, понеделник / 14:13| Показвания:Източник: Капитал

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер приветства избирането на Румен Радев за президент на България. От Европейската комисия коментираха, че не бързат с номинацията на следващ български еврокомисар след оставката на кабинета "Борисов“, предаде БНР. 

Оставката на правителството в България не означава, че страната ще спре да бъде управлявана, посочи говорителят на Европейската комисия. След обявеното напускане на Кристалина Георгиева на 31 декември, институцията е готова да обсъди назначението на следващ комисар от България, дори и със служебно правителство, стана ясно от отговора на Маргаритис Схинас.

"Председателят Юнкер напълно вярва в конституционната и политическа система на България. Той е сигурен, че ще намери събеседник на подходящото ниво, с когото да обсъди номинацията на нов български комисар", каза още той. "Нямаме уточнен краен срок. Кристалина Георгиева все още е член на колегиума на комисарите. Председателят Юнкер ще обсъди името на следващия комисар с българското правителство когато му дойде времето".

Заместник-председателят Георгиева подаде оставка и от януари започва работа в Световната банка. Схинас отново отказа да даде индикации за ресора, който би получил следващият български представител в Комисията.


Тагове: Жан-Клод Юнкер, Румен Радев, Кристалина Георгиева

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси