Касабов: В Румъния ще трупаме опит. Ако стигнем до призовите места ще съм доволен

Касабов: В Румъния ще трупаме опит. Ако стигнем до призовите места ще съм доволен
Източник: Дарик Радио
A A+ A++ A

 

Новият треньор на женския ни национален отбор Петър Касабов бе представен в Пресклуб България. Личният наставник на Елица Янкова, която завоюва бронзов медал на Олимпийските игри в Рио, разказа за плановете си за бъдещето на женската борба и подробности за предстоящия силен турнир в Румъния, предаде БГНЕС.

"Започва се моята дейност като старши треньор на женския национален отбор. Предстои ни Европейска купа на нациите, където ще участват първите шест отбора в Европа от последното първенство. Ние спечелихме правото да сме сред участниците. В Румъния отиваме да трупаме опит, но ако стигнем до призовите места, ще бъда много доволен", каза Касабов.

Досега Купа на нациите се е провеждала само в Русия, а сега ще бъде в Букурещ. Елица Янкова няма да се състезава за България на този турнир, тъй като е получила почивка. На нейно място ще се бори Миглена Селишка. В румънската столица дебют за националния отбор ще направи Елена Якимчук. Нейните родители са украинци, но състезателката е родена в България и е тренирала тук. Досега тя е имала проблеми с оформянето на нужните документи, но вече няма пречки да направи дебют на международната сцена. 

#Петър Касабов #Елица Янкова #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »