Ромско меле в Петрич заради жена

Ромско меле в Петрич заради жена
Полицейски сили обградиха в събота вечерта ромската махала в Петрич след подаден сигнал за стрелба с пушка, при която имало простреляни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Меле в ромския квартал на Петрич в събота вечер, което завърши с двама задържани, е станало заради жена.

Съботното меле в ромското гето на Петрич, при което има двама задържани, е станало заради жена, предаде БГНЕС.

Полицейски сили обградиха в събота вечерта ромската махала в Петрич след подаден сигнал за стрелба с пушка, при която имало простреляни. Сигналът е подаден в 19:30 часа вчера.

Всъщност е станало сбиване между два рода от махалата, след като мъж от най-долното гето на квартал 132 в Петрич тръгнал за Македония с жена.

Според слуховете той бил намерил там работа и за двамата. Когато тръгнал да зарежда колата на близката бензиностанция, той видял, че го преследва друг лек автомобил, в който, според думите му, имало 4-5 души от враждуващия род в махалата.

Тогава двамата се върнали в гетото, след което е започнало сбиване. В него били замесени хора от двата враждуващи рода в гетото – мечовци и ресовци. През последните години отношенията помежду им са напрегнати.

Всичко случило се в ромското гето бе разказано от по-цивилизованата част на ромската махала в Петрич. Те наричат живущите в гетото талибани и ги оприличават на нашумелия ромски род Зрънкови от Северозападна България.

Веднага след подаването на сигнала за инцидента подстъпите към гетото са блокирани от полицията. Извиканите на място медицински екипи обаче не са допуснати да влязат вътре.

Уличките в гетото са тесни и местните не съветват никой да влиза вътре без каска, тъй като обитателите не се свенят да хвърлят камъни дори срещу полицаи.

Към 22:30 часа вчера полицейските сили бяха останали в гетото. Лека полека страстите се успокоили и обстановката се нормализирала, въпреки че са задържани двама души.

Полицията ще преценява дали срещу тях може да се повдигнат обвинения за дребно хулиганство. Във всеки случай нямало данни за умишлени престъпления от общо характер. Сведенията за простреляни не се потвърдиха.

В същото време въпреки инцидента на входа на ромското гето течеше сватба, където се изстрелваха фойерверки и се хвърляха пиратки.

Според обитателите отговорност за непрестанните скандали и побоища в гетото има и полицията в Петрич, която прилага двоен аршин.

На 24 май в гетото отново е имало сбиване. Обитателите на гетото са за изселване на двата рода, тъй като петнят името на махалата.

#Петрич #роми #махала #гето #меле #Северозападна България #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"