Приключи първи етап по оценяването на учебници и учевни комплекси за I и V клас

Приключи първи етап по оценяването на учебници и учевни комплекси за I и V клас
Източник: reformatorskiblok.bg
A A+ A++ A

 

39 проекта за учебници и учебни комплекти за I клас и 72 за V клас бяха одобрени на първи етап от комисията за оценяване към Министерство на образованието и науката, предаде БГНЕС.

За I клас бяха внесени общо 51 проекта, а за V клас - 88. Издателствата, чиито проекти не съответстват на държавния стандарт за познавателните книжки, учебниците и учебните комплекти, могат да подадат възражение за проверка на реда на оценяването, съобщиха от МОН.

Учебници и учебни комплекти, получили положителна оценка от комисията, преминават на втори етап от процедурата за оценяване. Те ще бъдат изпратени на учителите в страната, които преподават в начален и прогимназиален етап. До 23 януари преподавателите ще трябва да прочетат проектите и да дадат положителна или отрицателна оценка. От 15 септември 2017 г. учениците от I и V клас вече ще учат по одобрените нови учебници.

Зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов обясни, че новите учебници трябва да са с олекотено съдържание, съвременен графичен дизайн и да съответстват на възрастта на учениците. Той добави, че учебниците ще продължат да са безплатни, а тяхната себестойност няма да е по-висока от тази на сегашните. Към повечето от тях ще има и електронен вариант. 

#МОН #Диян Стаматов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »