Патриотите внесоха предложение за 300 лв. минимална пенсия в бюджета догодина

Патриотите внесоха предложение за 300 лв. минимална пенсия в бюджета догодина
Източник: Arena Media
A A+ A++ A

 

„Обединените патриоти“ внесоха предложение за минимална пенсия в размер на 300 лв. в бюджета за 2017 г. „Както вероятно всички очаквате, ние останахме верни на нашите обещания към избирателите и внесохме предложение за минимална пенсия в размер на 300 лв. Това е ангажимент, който произтича и е залегнал в предизборната платформа на ПФ”, заяви Искрен Веселинов от ПФ, предаде БГНЕС.

Той посочи, че се правят две предложения, чиято цел Е да се повишат доходите на най-бедните, което е на стойност 800 млн. лв. Друго предложение на „Обединените патриоти“ е по-ниска минимална пенсия – в размер на 200 лв., но с преизчисляване на всички пенсии, пропуснати в стари периоди. Според патриотите над 1 млн. и 700 пенсии трябва да бъдат осъвременени. Веселинов коментира, че така 23 % ще се вдигнат пенсиите на всички граждани и същевременно ще се гарантира едно по-високо ниво на живот.

Според „Обединените патриоти“ средствата могат да дойдат от няколко направления. „Излишен лукс е проекта за фрегатите, от които намаляваме с 200 млн. бюджета на Министерство на отбраната. Тези 800 млн. лв., които ще влязат в икономиката ще имат положителен ефект за бюджета. Реално около 201 млн. ще се върнат под формата на данъци“, каза Веселинов.

Той Искрен Веселинов добави, че през следващата година„Обединените патриоти“ ще настояват да се извърши реформа за прекратяване на „порочната практика за безразборно отпускане на инвалидни пенсии”.

#Обединените патриоти #пенсия #бюджета #Искрен Веселинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"