След 4-часова спецакция обезвредиха стрелеца от Горна баня

След 4-часова спецакция обезвредиха стрелеца от Горна баня
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Специализираният отряд за борба с тероризма на СДВР "Кобра" обезвреди въоръжения мъж, барикадирал се в дома си в Горна баня, предаде БНТ. Въоръженият мъж с психично заболяване се барикадира за втори път в дома си и рани леко съсед с пневматичен пистолет. На четвъртия час Специализираният отряд успя да го неутрализира.

Всичко започва в късния следобед. В 18:30 постъпва сигнал в МВР за стрелба в кв. "Горна баня". На място пристига полиция, пожарна и линейки. Оказва се, че 37-годишният Лъчезар Найденов се скарал със съседи и открил стрелба с пневматичен пистолет, с който ранил леко свой съсед в бузата. Дори възрастния му баща, с когото живее, се оказал безсилен да го възпре. Нещо повече - той самият бил под заплаха. Психологът също не успял да осъществи контакт. Стрелбата продължила и срещу полицаите. За щастие няма други пострадали.

"Имаше агресия, лицето беше въоръжено със самурайски меч, с въздушен пистолет, с два ножа имаше в него. Просто човекът е психично болен, най-вероятно не си е вземал лекарствата и е настъпила тази криза. Лицето се беше качило на покрива, имаше опасност да се самонарани знаете миналия път скочи от покрива, но пак казвам благодарение на професионалната намеса на колетите всичко приключи нормално", коментира Ст. комисар Младен Маринов - директор на Столична дирекция на Вътрешните работи.

Оказва се, че всеки може да се снабди с подобно оръжие. Свободата на достъпа зависи от това каква е силата на изстрела му. Обясниха от СДВР. Маринов каза още, че задържаният имал в притежание мощни оръжия, които е могло да нанесат по-тежки щети.

Стрелецът е стар познайник на полицията. През януари 2015 г. същият издържа 11-часова блокада в дома си. И тогава той откри стрелба срещу полицията, рани униформен, но в крайна сметка беше задържан и настанен в лечебно заведение. И сега той ще бъде прегледан от медицински екипи и приет в съответната институция.

 

#СДВР #Кобра #барикадира #Горна баня

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »