Призоваха консерваторите в Англия да не подронват авторитета на Борис Джонсън

Призоваха консерваторите в Англия да не подронват авторитета на Борис Джонсън
Източник: Economic.bg
A A+ A++ A

Депутатът Джейк Бери призова високопоставени членове на неговата Консервативна партия да престанат да подронват авторитета на външния министър Борис Джонсън като му се подиграват в публичното пространство. Според Бери е крайно време някои хора да „напуснат комфортната си зона в Уайтхол“, както той се изрази, и да подкрепят Борис Джонсън, предаде БНР.

През последните седмици премиерът Тереза Мей и министърът на финансите Филип Хамънд публично се пошегуваха с бившия кмет на Лондон след негови традиционни опити да се подиграе с някои политици. Джейк Бери обаче смята, че дори и Борис Джонсън да прекалява понякога с язвителните си бележки към някои хора, това не е достатъчно основание неговият авторитет пред света да бъде уронван. Депутатът изтъкна, че Борис Джонсън се е върнал от посещение в Афганистан, смятан за една от най-опасните страни в света, където е имал срещи не само с ръководството на страната, но и с британските войници във военни зони, докато седящите уютно в парламента депутати говорят зад гърба му.

Депутатите от Консервативната партия и министрите трябва да застанат зад Борис Джонсън, ако Великобритания иска да успее с Брекзит, допълни Джейк Бери.

#Борис Джонсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »