Броят на жертвите от фаталния полет на бразилските футболисти е 71

Броят на жертвите от фаталния полет на бразилските футболисти е 71
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

 

Броят на жертвите на катастрофата на самолета с бразилските футболисти намаля до 71. Уточнените данни бяха съобщени от колумбийските спасители, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

"Шестима пострадаха, 71 души загинаха, общо 77”, съобщи за журналисти началникът на спасителните служби след края на операцията. По-рано се съобщаваше, че на борда на самолета, който се разби в Колумбия, е имало 81 души.

Според радио „Блю” четиримата, които са се отказали да летят в последния момент за мача са кметът на бразилския град Шапеко Лусиано Булигон, един от ръководството на отбора „Шапенкоензе” Плинио Нес Филью, депутатът Желсон Меризио и журналистът Иван Карлос Анолето. По-рано се оказа, че и деветима футболисти от "Шапекоенсе" не се качили на самолета и така са избегнали трагедията. Очевидно това са резерви или контузени, които не са били включени в групата за мача.

Първоначалния списък на пътувалите в самолета включваше 22-ма играчи на бразилския футболен клуб „Шапенкоензе”, 28 членове на управата на клуба, треньори и специално поканени, 22-ма журналисти, 9 членове на екипажа. Сред загиналите е и бившият футболист на софийския ЦСКА Фелипе Машадо. През 2008 година той стана шампион на България с фланерката на "червените", а в началото на този сезон премина в "Шапекоензе".

Оцеляха трима футболисти, стюардеса и бразилски журналист, както и още един човек. От футболистите са оцелели двамата вратари и един защитник.

Самолетът на боливийската авиокомпания „Ламиа” (Lamia) рухна в местността Ел Гордо, по първоначални данни, заради недостиг на гориво.

Бразилският футболен клуб "Шапекоензе" е от град Шапеко, щата Санта Катарина. Отборът летял за мач във втория колумбийски град Меделин с местния тим "Атлетико Насионал" в рамките на турнира за Южноамериканската купа. "Шапекоензе" играеше във висшата лига на Бразилия, където е на 9-то място.

Бразилия обяви тридневен траур. 

#катастрофата #футболисти #Ламиа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"