Задържаха немски разузнавач за разкриване на държавни тайни пред ислямисти

Задържаха немски разузнавач за разкриване на държавни тайни пред ислямисти
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

 

50-годишен германски разузнавач бе арестуван в Дюселдорф поради разкриване на държавни тайни пред ислямистки сайт, предаде БГНЕС.

Германската агенция за вътрешно разузнаване BfV преди четири седмици е разкрила, че нейният служител се опитва да се добере до "чувствителни" информации използвайки фалшив профил и име в коментарите си пред "екстремистки ислямистки сайт".

От BfV не са отговорили веднага на мейла на задържания, защото не е имало пряка опасност за служителите на агенцията. BfV отказа да съобщи самоличността и позицията, която е заемал арестуваният в агенцията.

"Срещу него е повдигнато обвинение за проислямистки коментари в интернет чрез използване на фалшиво име и профил и разкриването на данни от агенцията. Докато бе на работа при нас не е забелязано съмнително поведение от негова страна", се казва в съобщението на BfV.

Властите в Берлин увеличиха контрола и наблюдението си на ислямистките групи в страната след двете джихадистки нападения през месец юли тази година в Германия. Според BfV на територията на Германия действат около 40 000 ислямисти, включително и 9200 крайни ислямисти, по-известни като салафисти. Директорът на BfV призна преди месец, че Германия е мишена на ислямските терористи и ще има още нападения, ако властите не вземат мерки срещу тях. 

#Дюселдорф #BfV

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"