В МС връчиха 19 нови споразумения на стойност 125 млн. лв. по ПРСР

Политика | 30 ноември 2016, сряда / 12:44| Показвания:Източник: Front.bg

 

125 млн. лв. са доста пари и като гледам най-малките бяха по 5-6, над 7 млн. лв. за малките населени места, с които хората и ще ги усетят и ще ги видят. Така че внимателно, правете си обществените поръчки и внимавайте, защото това са много пари и ще се усетят в тези проекти. Това посъветва премиерът в оставка Бойко Борисов, след като в Министерски съвет бяха раздадени споразумения, предаде БГНЕС.

Връчиха нови 19 споразумения на Местните инициативни групи по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за ВОМР” от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Споразуменията са на обща стойност над 125 млн. лева и са финансирани със средства от всички европейски фондове. С тях ще се финансират дейности, свързани с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие и модернизация на микро, малки и средни предприятия, модернизиране на земеделските стопанства, туризъм, опазване на културното наследство, намаляване на безработицата, обучения, внедряване на иновации и други.

Земеделският министър в оставка Десислава Танева каза, че с това общите споразумения тази година, които са договорили са 40 МИГ, включващи 74 общини общо за 205 млн. лв. 


Тагове: Бойко Борисов, Десислава Танева

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси