Цонев: Парламентът няма мнозинство. Кворумът виси на косъм

Цонев: Парламентът няма мнозинство. Кворумът виси на косъм
Източник: Вяра
A A+ A++ A

Трябва да се отиде към предсрочни парламентарни избори. Това заяви по време на брифинг народният представител и зам.-председател на ПГ на ДПС Йордан Цонев, предаде Фокус.

„Страшно трудно се приемат закони, когато няма мнозинство. Този парламент не може да сформира мнозинство и вие го виждате прекрасно”, заяви Цонев. По думите му сходна е била ситуацията и при предходния парламент. „И кворумът висеше на косъм всеки ден. Всеки един закон, а и бюджетът, аз мога да го потвърдя като председател на Бюджетната комисия в предния парламент, наистина висеше на косъм. Така не може да се работи. Този парламент наистина е с изчерпани възможности”, коментира още Йордан Цонев. 

На въпрос дали трябва да остане кабинетът в оставка до встъпването на новия президент, след като премиерът Бойко Борисов не иска, той заяви: „Спомнете си как постъпи президентът Желев и дали остана онзи кабинет в оставка на Виденов, докато встъпи новият президент. Това беше и конституционно и морално. Положи основата в една определена ситуация как трябва да реагират политиците. Тази ситуация трябва да бъде продължена, да стане традиция и ние от ДПС очакваме това от президента Плевнелиев, а не игрички на тема: „Кой ще е новият еврокомисар”.

#Йордан Цонев #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »