Найденов: Да не избързваме с назначаването на нов началник на отбраната

Найденов: Да не избързваме с назначаването на нов началник на отбраната
Източник: Известник
A A+ A++ A

„Настояваме, независимо дали ще бъде изпълнена оставката, да не се избързва с номинации за нов началник на отбраната и да не бъде издаван Указ от президента Плевнелиев за назначаване". Този призив отправи зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Ангел Найденов на пресконференция в централата на партията. По думите му това трябва да се случи след нови избори и ново управление и след встъпване в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев, предаде Кросс.

„В края на миналата седмица изненадаващо началникът на отбраната подаде оставка. В дните след петък, и от обясненията, които последваха, нищо не налага да променим нашата позиция, а имено- че не виждаме нищо достойно в подобна постъпка, нито можем да я приемем като морален акт. Щеше да е морално, ако беше изчакал встъпването в длъжност на новоизбрания президент. Постъпката е в разрез със Закона за въоръжените сили на РБ", коментира още Найденов.

„НСО се ръководи от Бойко Борисов, не по правилата. Затова ще настояваме пред новоизбрания президент ген. Румен Радев да направи ревизия на службата и да се запознае с фактическото й състояние", заяви Красмир Янков, член на ИБ на БСП по време на пресконференцията. Според него това се потвърждава и от изявленията на Борисов за високопроходимите автомобили на службата.

За вътрешния министър в оставка, Красимир Янков каза, че изявленията на министъра имат чуваемост в обществото. „Призоваваме я да бъде прецизна и да използва експертите във ведомството, както и да информира обществото. Некомпетентността й не бива да предизвиква хаос и притеснение у нашите сънародници", подчерта Янков и допълни, че увеличаването срока на използване на униформите на служителите в МВР е пореде гаф и я призова да използва прецизен изказ, съгласуван с експертите в министерството.

#Ангел Найденов #Плевнелиев #НСО #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници