"Епъл" ще тества върнатите от Китай айфони

"Епъл" ще тества върнатите от Китай айфони
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Американският технологичен гигант Епъл (Apple) изтъкна, че случаите на взривяване и подпалване на смартфони айФони (iPhone) в Китай се дължат на "външни физически повреди" на апаратите, отхвърляйки всякакъв проблем със сигурността, предаде Франс прес.

Организация за защита на потребителите в Шанхай съобщи миналата седмица, че пред последния месец е получила осем жалби от Китай за внезапно подпалили се айФони по време на използване или зареждане. В комюнике, изпратено снощи до АФП, Епъл заявява, че е получил обратно въпросните айФони, за да ги подложи на тестове.

"При вече проверените апарати е станало ясно, че външни физически повреди са довели до термични инциденти", отбелязва говорителка на калифорнийската компания.

"За нас сигурността е абсолютен приоритет, а в тези продукти не открихме нищо обезпокоително", уверява тя. Според доклад на Съвета на шанхайските потребители през август китайска гражданка видяла как нейният айФон 6ес Плюс (iPhone 6s Plus) се взривил, в резултат на което екранът се пропукал, а гърбът на устройството почернял.

Асоциацията твърди, че през последните два месеца е получила шест пъти повече жалби, отнасящи се за продукти на Епъл, сред които внезапно спиране на айФон 6 и 6ес. 

Миналия месец Епъл предложи да подмени апарати на ползватели на айФон 6ес в Китай, произведени през септември и октомври 2015 година, които изгасваха автоматично без причина. Компанията обаче увери, че това не представлява проблем с безопасността. 

Големият конкурент на Епъл - южнокорейският Самсунг (Samsung), обяви в началото на септември, че изтегля в цял свят 2,5 милиона от новия си смартфон, Галакси ноут 7 (Galaxy Note 7), поради дефектни батерии, довели до подпалването на някои от устройствата.

#Apple #iPhone #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"