Гръцките моряци спират стачката в неделя. Отказаха им увеличение на данъците

Гръцките моряци спират стачката в неделя. Отказаха им увеличение на данъците
Източник: News.bg
A A+ A++ A

До неделя сутринта фериботи и товарни кораби в Гърция ще останат по пристанищата заради продължаващата стачка на пристанищните работници, които протестират от миналата седмица срещу искане на кредиторите на страната за увеличаване на данъчното облагане в морския транспорт, предаде БНТ.

Пред журналисти министърът на морския флот и островната политика Панайотис Курумблис увери, че няма да има промяна в данъчния режим за моряците нито за тази, нито за следващата, нито за по-следващата година. Той добави, че моряците нямат основания за продължаване на стачката и че тя е продиктувана от фантастични техни искания.

Финансовият министър Евклидис Цакалотос също обяви в парламента, че в бюджетите за 2017 г. и 2018 г. няма да има никакво увеличение на данъците за моряците.

Заради стачката обаче, осезаем е недостигът на храни и медикаменти по островите в Гърция, поради което ангажираните в тези сектори настояват за прекратяване на протестите. Фермерите също недоволстват и се заканват да съдят моряшкия синдикат, тъй като земеделската им продукция стои по пристанищата и не може да бъде транспортирана.

#Гърция #фериботи #транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"