Пострадали при експлозията в Хитрино: Удърната вълна ни събори на земята

Пострадали при експлозията в Хитрино: Удърната вълна ни събори на земята
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Пострадали от тежкия взрив в Хитрино споделиха, че са паднали от ударната вълна и нищо не са видели, защото е спряло електричеството. Рано сутринта влакова композиция, превозваща цистрени с пропан-бутан дереайлира и се взриви в центъра на града, предаде бТВ.

Синът им, който е бил с тях в къщата, е пострадал тежко и е бил закаран във болницата във Варна. Домът на пострадалото семейство им е бил в центъра на селото. Къщата им е унищожена.

По данни на МБАЛ-Шумен 26 души са приети по спешност от сутринта. От тях трима са транспортирани в клиниката по изгаряния на Военномедицинска болница във Варна. Други трима са откарани в болница „Св. Марина” във Варна. Един човек е починал още при приема в шуменското лечебно заведение.

Трима души са в критично състояние и не могат да бъдат местени. От Здравното министерство съобщиха, че е създадена организация от цялата страна да бъдат доставени кръвни продукти, ако това е необходимо. Създадена е и организация за транспортиране по въздух, но засега това не се налага.

 

#Хитрино #Варна #организация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници