Служители на АСП са в готовност за настаняване на семесйтвата, останали без подслон след експлозията

Служители на АСП са в готовност за настаняване на семесйтвата, останали без подслон след експлозията
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Екип от 15 социални работници от дирекциите „Социално подпомагане" във Венец и Шумен са в гара Хитрино, където тази сутрин избухна взрив от влакова цистерна, нанесла значителни материални щети. На мястото на инцидента са и заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) Цветан Васев, предаде БНТ.

В първия възможен момент след приключване на следствените действия социалните работници имат готовност да организират отпускане на еднократни помощи за хората, засегнати от трагедията. Еднократната финансова помощ от 325 лв. ще бъде отпусната в спешен порядък на всички пострадали, за които има необходимост от покриване на инцидентно възникнали нужди и щети по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

Служителите на АСП са в готовност да съдействат за настаняване на семейства, останали без подслон след взрива. Специални мерки за закрила ще се окаже на деца, останали без подкрепа на семействата и близките си. С материални щети от взрива е и изнесеното работно място на социалната служба в гара Хитрино.

#АСП #Цветан Васев #Хитрино #финансова помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »