Бил Гейтс оглави фонд за инвестиции в зелена енергия

Бил Гейтс оглави фонд за инвестиции в зелена енергия
Източник: Мениджър
A A+ A++ A

Най-богатият човек в света Бил Гейтс е начело на фонд, заедно със сър Ричард Брансън, Джеф Безос и Джак Ма, инвестиращи в зелена енергия, срещу изменението на климата, пише telegraph.co.uk.  Инициативата, Breakthrough Energy Ventures, планира да инвестира парите в продължение на 20 години -  дългосрочен подход за подкрепа на евтина и възобновяема енергия, за разлика от предишни инвестиции, които са предвиждали възвръщане на инвестициите за няколко години.

Поддръжниците на фонда са инвестирали около 135 млрд. паунда, правейки организацията една от най-богатите в историята. Те поставят началото на сдружението в подкрепа на производство на екологично чиста енергия при преговори в Париж през миналата година. "Нашата цел е да изградим компании, които ще спомогнат за постигане на следващо поколение надеждна, достъпна и намаляваща вредните емисии енергия за света. За мен е чест да работя заедно с тези инвеститори, за да изградим мощна основа за публични инвестиции във важни научни изследвания", допълни Гейтс, предаде 24 часа

Основателят на Майкрософт, със състояние възлизащо на 67 млрд. паунда, посвети живота си на филантропията, откакто се оттегли от поста си на главен директор на компанията си през 2000 г. Джон Арнолд, търговец на газ, също инвеститор в организацията споделя, че финансирането за зелени енергийни технологии е крайно недостатъчно, тъй като много предишни инвеститори са се отказали заради малки печалби. "Недостига на финансиране за чисти енергийни технологии заплашва да създаде една долина на смъртта за индустрията, с идеи, нуждаещи се от спешна инвестиция, не получаващи достатъчна комерсиализация", споделя Арнолд. 

#Бил Гейтс #фонд #Ричард Брансън #Майкрософт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници