За първи път! Училища и детски градини вече получават оценки

Образование | 13 декември 2016, вторник / 22:05| Показвания:http://bnr.bg

За първи път всички училища и детски градини ще получават оценки. Те ще бъдат поставяни след сериозни проверки, които започват още от новата година, информира Нова телевизия.

Грубото отношение в столична детска градина беше записано от родител преди месеци. Това доведе до уволнение на помощник-възпитател. 

С фрапиращ случай - отново с обиди, отново към дете и отново в детска градина, се случи преди седмици и във Варна. Завърши с отстраняване на  медицинската сестра.

За да останат прецедент такива случаи, Просветното министерство затяга контрола в градините. В училищата също ще се следи как си вършат работата педагозите.

В столичното 25-о училище засега сериозни проблеми не е имало. Затова и нямат нищо против на всеки пет години да бъдат гледани под лупа от инспекторите. Ако оценката на учебното заведение не е задоволителна, отново ще се прави проверка.

Ако подобрение няма и след втората проверка, ще се стига до по-строги мерки, като смяна на ръководството. За целта на проверките се създава изцяло ново звено - Национален инспекторат. 


Тагове: училища, детски, градини, оценки, сериозни проверки

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси