В спецакция разбиха група за продажба на тютюн без акциз в Бургаско

Криминални | 15 декември 2016, четвъртък / 14:06| Показвания:Източник: инфомрежа

Служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ под ръководството на прокурор от Специализираната прокуратура проведоха полицейска операция на територията на Бургаска област, съобщиха от пресцентъра на Гранична полиция. Целта на акцията е била да се предотврати дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с нарязване, съхранение и продажба на нарязан тютюн без платен акциз, пише 24 часа.

В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания на девет адреса и превозни средства. В село Брястовец и в бургаския квартал „Лозово“ граничните полицаи са открили и иззели две самоделни машини за рязане на тютюн. Намерени са бали и голямо количество нарязан тютюн. Стените в помещението в Брястовец са шумоизолирани с вата, за да не се чува работата на машината. Иззети са също мобилни телефони, електронни везни, документи, свързани с продажбата на тютюн, компютърни конфигурации и товарен автомобил.

По образуваното досъдебно производство в Главна дирекция “Гранична полиция” са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, назначени са експертизи. В процесуално качество на обвиняеми са привлечени шестима мъже от Бургас. Работата по документиране на дейността на организираната престъпна група продължава.

 


Тагове: гранична полиция, Бургаска, изземвания

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси