БФС с решение за съкращения при реферите

БФС с решение за съкращения при реферите
Източник: bgreferee.org
A A+ A++ A

Съдийската комисия към БФС най-сетне пое отговорност и ще реже глави на родните рефери. Шефовете в Централата определено имаха върху какво да мислят след слабите прояви на техните служители в Първа и Втора професионална лига, предаде Sporta.bg.

Българските рефери допуснаха доста грешки за последните два месеца и заради това много от тях ще останат без работа. Очаква се скоро да станат ясни и имената на отстранените.

Само на база на последния кръг можем да предположим и двама от провинилите се съдии. На мача Ботев - Пирин (3:2), главният рефер Георги Давидов отсъди дузпа за Ботев, но след това пропусна да посочи бялата точка за Пирин. В последния мач за календарната година между ЦСКА и Дунав пък Ангел Ангелов и неговите помощници направиха доста грешки. ЦСКА поведе с гол от засада, а в самия край на мача оформи крайното 3:0 отново след съмнение за нередовно положение на играчите в "червено".

Ето какво написаха от СК при БФС:

На свое редовно заседание СК при БФС анализира представянето на съдиите във всички срещи, изиграни през м.Ноември и м.Декември 2016 година в Първа и Втора Професионална лига.

След задълбочен анализ и на базата на докладите на съдийските наблюдатели и поставените незадоволителни оценки на определени съдии, както и за допуснати явни съдийски грешки от тях, които повлияха на крайните резултати на някои от футболните срещи, СК при БФС  взе решение да спре съдийските права на същите за неопределено време, съгласно "Правилника за футболното съдийство в България".

#БФС #ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »