Русия, Турция и Иран гаранти на мира в Сирия?

Русия, Турция и Иран гаранти на мира в Сирия?
http://www.manager.bg/
A A+ A++ A

Въпреки убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов, във вторник в Москва се проведоха най-напред двустранни, а след това и тристранни преговори между министрите на външните работи и отбраната на Русия, Турция и Иран. След тях стана ясно, че трите държави са готови да станат гаранти на мира в Сирия, пише вестник „Ведомости“. 
Участниците в срещата приеха съвместно заявление, в което подчертаха ангажираността си към политическото разрешаване на конфликта в Сирия, необходимостта от съхраняване на нейния интегритет, светски и мултирелигиозен характер, пише агенция Фокус. 

Освен това министрите приветстваха евакуацията на Алепо – както на бунтовниците, така и на цивилното население, и изразиха готовност да станат гаранти на мирното споразумение между правителството в Дамаск и опозиционните сили. Прието е и предложението на Казахстан за провеждане на междусирийски преговори. Към работата им са поканени и други страни, които имат влияние в близкоизточната република. За политическото бъдеще на президента Башар Асад не се споменава нищо в приетата декларация.

#Русия #мир #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »