Русия, Турция и Иран гаранти на мира в Сирия?

Свят | 21 декември 2016, сряда / 16:12| Показвания:http://www.manager.bg/

Въпреки убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов, във вторник в Москва се проведоха най-напред двустранни, а след това и тристранни преговори между министрите на външните работи и отбраната на Русия, Турция и Иран. След тях стана ясно, че трите държави са готови да станат гаранти на мира в Сирия, пише вестник „Ведомости“. 
Участниците в срещата приеха съвместно заявление, в което подчертаха ангажираността си към политическото разрешаване на конфликта в Сирия, необходимостта от съхраняване на нейния интегритет, светски и мултирелигиозен характер, пише агенция Фокус. 

Освен това министрите приветстваха евакуацията на Алепо – както на бунтовниците, така и на цивилното население, и изразиха готовност да станат гаранти на мирното споразумение между правителството в Дамаск и опозиционните сили. Прието е и предложението на Казахстан за провеждане на междусирийски преговори. Към работата им са поканени и други страни, които имат влияние в близкоизточната република. За политическото бъдеще на президента Башар Асад не се споменава нищо в приетата декларация.


Тагове: Русия, Турция и Иран, мир, Сирия

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси