Доброволци влизат в Хитрино, за да помагат

Доброволци влизат в Хитрино, за да помагат
Novini.bg
A A+ A++ A

В Хитрино днес ще могат да влязат първите доброволци, за да помагат в преодоляване на щетите от експлозията на влака, станала преди 12 дни. Специална комисия започва описване на пораженията. Освен това, до две седмици, изтеглените от селото цистерни трябва да бъдат изтеглени от площадката до село Каменяк, където са в момента, пише inews.bg

Първите доброволни формирования ще влязат да почистват разрушенията от взривовете в Хитрино, съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Остава и денонощната полицейска охрана на Шуменското село. "Много от гражданите твърдят, че в своите имоти са имали ценности, пари. Да не допуснем в последния момент мародерство. Хората свободно ще се движат, но ще бъдат наблюдавани”, обясни още Николов, цитиран от БНР.

Следващите три дни, комисии ще описват степента на разрушения върху жилищните и стопанските постройки и ще излязат с оценка на щетите. Започва разчистването на територията на селото след инцидента, от днес е разрешено и влизане на доброволци. 

Състав на Окръжния съд в Шумен ще решава дали да остави в ареста двамата машинисти, за които експертизата установи, че са карали с превишена скорост авариралия в Хитрино влак. Предстои  прокуратурата да им повдигне обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на седем души. 

 

#Хитрино #доброволци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"