Общинарите в Благоевград излязоха на протести срещу кмета на града

Общинарите в Благоевград излязоха на протести срещу кмета на града
Източник: www.e-79.com
A A+ A++ A

Общински съветници и граждани излязоха на протест срещу кмета на Благоевград Атанас Камбитов, като го обвиняват в злоупотреби. Според инициатора на протеста Kалоян Ханджийски, който е и общински съветник, Камбитов се е „взел за местен васал”, предаде бТВ.

„Не спазва законите, нарушава директно решения на ВАС, застрои градинките. Нарушенията са във всеки един аспект от неговата работа”, изтъкна Ханджийски. Той призова институциите да се сезират и да вземат мерки.

По думите му при провеждане на търгове са  предварително известни фирмите, които печелят. Бизнес средата е нарушена, затова в Благоевград не идват инвеститори, коментира инициаторът на протеста. Той допълни, че лично той е осъдил няколко пъти общината, тъй като не му се дава обществена информация. Последното му искане е било заплатите на общинските съветници и на кмета и отново тази информация не му е предоставена.  

Самият Камбитов отказа да бъде записан пред камера, но изпрати декларация, в която нарича протестиращите местни партийни функционери, които си присвояват правото да говорят от името на гражданите. Нарича думите им „клевети” и заявява, че община Благоевград винаги е работила законосъобразно в интерес на гражданите.

#Атанас Камбитов #ВАС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »