Тръмп обвини Обама за поражението на Хилари на президентските избори

Тръмп обвини Обама за поражението на Хилари на президентските избори
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Доналд Тръмп смята, че президентът на САЩ Барак Обама носи частична вина за поражението на кандидатката на демократите Хилари Клинтън в ключови щати на изборите на 8 ноември. Новоизбраният президент изрази това мнение на страницата си в Туитър вчера, предаде ТАСС, цитирана от БНТ.

Тръмп припомня, че Обама лично се е включил в избирателната кампания на Клинтън в т.нар. колебливи щати, в който нито един от двамата основни претенденти няма явен превес. "Обама се включи в кампанията много старателно в най-важните колебаещи се щати и загуби", констатира милиардерът.

Според Тръмп на избирателите в тези щати повече се харесвала неговата програма. "Гласоподавателите искаха да видят Америка отново велика", писа Тръмп. Той осмя и твърдението на Обама от последните дни, че ако самият той се бе кандидатирал за президент, би могъл да победи, "защото мнозинството от американците наистина вярват в единството на Америка, основано на толерантност, многообразие и откритост, и пълна с енергия и динамика". Тръмп ще встъпи в длъжност на 20 януари.

#Доналд Тръмп #Барак Обама #Хилари Клинтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"