Отвориха пътя между Айтос и Карнобат, бедстващите са спасени

Отвориха пътя между Айтос и Карнобат, бедстващите са спасени
iNews.bg
A A+ A++ A

Бедстващите хора, чиито автомобили бяха блокирани на пътя между Айтос и Карнобат и които прекараха там нощта, са спасени. Всички автомобили, които се струпаха на отсечката, вече са изтеглени. Вече е започнало и поетапното освобождаване на заседналите в преспите коли от пътен възел Петолъчката. Дейностите се осъществяват под наблюдението на премиера Бойко Борисов и заместникът му и вътрешен министър Румяна Бъчварова, които пристигнаха на мястото на бедствието, съобщиха от МВР. В момента продължава да се извършва и усилено почистване на магистрала "Тракия", за да може да бъде отворена, пише iNews.bg.

Предприети са засилени мерки за водачите на товарните автомобили, които не спазват законовите разпоредби и причиняват задръствания.

Пътят Канобат-Айтос вече е почистен и отворен за движение, след като и последният закъсал автомобил беше изтеглен, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Остават затворени обаче първокласният път I-6 "Петолъчката” - Бургас и АМ "Тракия" в отсечката п.в. "Зимница" – Бургас. От АПИ призовават шофьорите да не тръгват по тези направления докато не се подобрят атмосферните условия и не се разчистят пътните отсечки от снегонавяванията. Ако все пак пътуването е силно наложително и неотложно, има 2 са алтернативни маршрут за Бургас – път II-53 Ямбол – Средец – II-79 – Бургас или път II-79 Елхово – Средец – Бургас.

Спасиха бедстващите между Айтос и Карнобат, пътят е отворен

#Айтос #Бургас #бедстващи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »