Нови сблъсъци в Дамаск нарушиха примирието в Сирия

Нови сблъсъци в Дамаск нарушиха примирието в Сирия
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Сирийски правозащитници съобщиха за продължаващи край Дамаск сблъсъци между проправителствени и бунтовнически сили. Днес е седмият ден от все по-често нарушаваното примирие в Сирия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Сили на режима и на съюзника му - ливанското движение Хизбула, водят битки с бунтовнически групировки и бойци от Фатах аш Шам (бившия клон на Ал Каида в Сирия) в района Уади Барада, каза директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права Рами Абдел Рахман. Войските на режима се стремят да превземат Уади Барада като ключов за бунтовниците район, където се намират основните източници на хранителни запаси и питейна вода за столицата и околностите, пише 24 часа.

Снощи сили на режима нанесоха десетки въздушни и артилерийски удари по сектори от Уади Барада, при което загина човек от спасителните служби, посочиха правозащитниците. Режимът обстрелва вчера вечерта и бунтовнически райони в Гута край Дамаск; убити бяха трима джихадистки бойци. Един бунтовник бе убит при обстрел на контролирания от ислямистите сектор Рахидин западно от Алепо, добави Сирийският център за наблюдение на човешките права.

#Дамаск #Сирия #въздушни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »