Влак дерайлира след сблъсък с преспа край Панагюрище

Влак дерайлира след сблъсък с преспа край Панагюрище
Източник: Мениджър
A A+ A++ A

Пътнически влак се е ударил в преспа и е дерайлирал между гарите Панагюрище и Септември. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде Труд.

В 05.56 часа дерайлира пътнически влак в междугарието Панагюрище-Септември (направление Панагюрище-Пловдив), след спирка Смилец дезиро се удря в преспа и дерайлира с първа талига. При инцидента няма пострадали, влакът е топъл, се казва в съобщението. Не става ясно обаче дали пътниците са евакуирани.

На място са извикани екипи на пожарната и аварийни екипи. От 19.00 часа на 7 януари до 07.00 часа днес са отменени общо 28 влака заради тежките зимни условия в страната. Всички влакове от Централна гара София отпътуват с локомотивите на пристигащите влакове.

Влаковете София-Горна Оряховица-Варна със закъснение 316 минути и Варна-Горна Оряховица-София – с 233 заради тръгване със закъснение от начална гара и повреда на локомотив. Извършена е смяна на локомотивите и на двата влака.

Със закъснения са: София-Карлово-Варна 208 минути, София-Пловдив-Бургас 200 минути, Варна-Карлово-София 166 минути, Варна-Пловдив 186 минути.

Влакът София-Силистра се движи само до гара Русе.

#МВР #влак #Панагюрище #септември

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »