В спецакция разкриха оранжерия за марихуана в апартамент под наем в столицата

В спецакция разкриха оранжерия за марихуана в апартамент под наем в столицата
Източник: Плевен
A A+ A++ A

Криминалисти на ГДНП разкриха оранжерия за отглеждане на марихуна в столицата, задържани са трима мъже, съобщават от МВР, пише Труд.

Специализираната полицейска операция на служители от отдел “Криминална полиция” и разследващи полицаи от отдел “Разследване на общата престъпност” при ГДНП е реализирана под наблюдението на прокуратурата.

В хода на проведените действия на адрес в София е открито помещение, пригодено за отглеждане на марихуана, снабдено с всичко необходимо – лампи, трансформатори за ток, торове и др. Установено е, че жилището било взето под наем от К.Г. /25г./, Д.М. /24г./ и неговият връстник В.М. и целта за наемането му била именно приспособяването му за отглеждането на дрогата. По първоначални данни тримата са се занимавали и с разпространение на вече готовата продукция. От адреса и от ползвания от тях автомобил са иззети големи количества марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство. След 24-часовото задържане на тримата, СГП е привлякла К.Г. и Д.М. в качеството им на обвиняеми по чл.354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 от НК, на които мярката за задържане е удължена до 72 часа. Предстои искане в съда за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Активните действия по разследването продължават.

#ГДНП #мъже #Криминална полиция #марихуана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »