Работник остана блокиран 2 дни на помпена станция край Търговище

Работник остана блокиран 2 дни на помпена станция край Търговище
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

С МТЛБ извадиха от преспите служител на помпена станция на ВиК-Търговище, изкарал дълги дежурства в недостъпна местност, за да пуска водата за град Омуртаг, пише Труд.

Работникът останал на смяна два дни, след като районът беше блокиран напълно от снегонавявания. В отделни райони на Омуртаг преспите минаха 2-2,50 метра и буквално откъснаха села, а помпената е и извън населено място около Свирчево, Антоновско. Всички опити да се стигне до нея и дежурния със снегопочистваща техника били напразни и на помощ в сряда било извикано МТЛБ-то на пожарната в Търговище. Така дългата смяна на дежурния приключила най-сетне.

От дружеството съобщиха, че служителят им е бил на топло, с подсигурена храна. В помпената имало дърва и нафта, а с него се поддържала непрекъснато и телефонна връзка. От работата й зависело да има вода в град Омуртаг.

С техника на пожарната е изваден от проточила се зимна смяна и работник, обслужващ ветрогенератора в местността Калето, край Омуртаг. Общината там обяви бедствено положение в неделя, заради невъзможността да се стигне до селата. Хората ходят пеша километри в преспите през нивите, тъй като и роторите не могат да разбият навяванията.

#МТЛБ #ВиК #работата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »