Само трима от министри в оставка ще присъстват в НС днес

Политика | 13 януари 2017, петък / 10:13| Показвания:Източник: DarikNews.bg

Само трима от министрите в оставка ще участват в петъчния парламентарен контрол, който е и първи за тази най-кратка пленарна сесия на 43-ото Народно събрание, посочва БГНЕС.

На депутатски въпроси ще отговарят само военният министър в оставка Николай Ненчев, екоминистърът Ивелина Василева и на земеделието Десислава Танева. Николай Ненчев отговаря за участието на въоръжените сили в преодоляването на кризата в село Хитрино. Ивелина Василева се очаква да даде разяснения относно проекти, финансирани чрез МОСВ в област Пловдив, пише 24 часа.

Десислава Танева, пък, ще отговаря на въпрос относно неизпълнение на влязло в сила съдебно решение, както и за голата сеч в горските територии в община Минерални бани. Заради участието си в националния кризисен щаб и организацията на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в парламента няма да дойде Румяна Бъчварова. Лиляна Павлова също е ангажирана с Кризисния щаб и сложната зимна обстановка в страната. Поради здравословни причини в заседанието за парламентарен контрол няма да участва Божидар Лукарски. Заседанието на парламентарния контрол в петък 13-ти започва традиционно от 11:00 ч.Тагове: участват, сесия, Николай Ненчев, Ивелина Василева, Десислава Танева

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси