Пътищата в Добрич остават проходими при зимни условия

Пътищата в Добрич остават проходими при зимни условия
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Основните пътища в област Добрич са проходими при тежки зимни условия. По пътя Добрич-Варна е въведено ограничение  за движение на автомобили до 12 тона. Същото ограничение важи и за  път I-9 - Дуранкулак-Варна. Отворени за движение са отсечките Добрич-Крушари и Добрич-Карапелит-Тервел, но само за автомобили до 3,5 тона. В бедствено положение остава община Генерал Тошево, предаде БНР.

Eкип на варненската дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението“ ще достави със специална машина лекарства на жителите на бедстващото в снежните преспи село Булаир, община Долни чифлик. 

160-те души са откъснати от света с огромни преспи. Усилията на Общината да пробие пътя до там продължават, съобщи кметът на Общината Красимира Анастасова. Тя съобщи, че с роторен снегорин от "Напоителни системи" и с техника на снегопочистващата фирма и днес разчистването на пътя е основен приоритет. Във всички останали населени места пътищата са проходими при зимни условия. Навсякъде има ток и вода.

Затворен за движение е пътят Търговище-Разград в участъка около село Бистра. Пътуващите към Търговище трябва да преминат през селата Трапище-Дралфа и Здравец. В община Търговище са затворени и пътищата Търговище-Александрово и Бистра-Острец- Надарево. Заради снегонавявания са затворени за движение пътищата Омуртаг-Котел и  Омуртаг-Менгишево

Пътят Шумен-Карнобат и Ришкият проход са отворени за движение. Седем третокласни пътни участъка в Шуменска област остават затворени. Работата по разчистването им продължава. 

#условия #Търговище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"