Шефът на БДЖ: Графикът на движение на влаковете през декември беше спазен

Шефът на БДЖ: Графикът на движение на влаковете през декември беше спазен
Източник: WordPress.com
A A+ A++ A

Проблемите с движението на влакове се дължат на влошената метеорологична обстановка, каза днес на пресконференция Димитър Костадинов, управител на БДЖ "Пътнически превози", пише 24 часа.

Той посочи, че графикът на движение на влаковете през декември е съгласуван с всички общини. До последната седмица графикът се изпълняваше стриктно и нямахме големи забележки, закъснения и повреди, каза Костадинов. По думите му проблемите са се появили през последната седмица с влошаването на метеорологичната обстановка. БДЖ "Пътнически превози" беше единственият превозвач, който успя в тези условия с цената на много повреди на локомотивите, да осигури пътническо движение в страната, подчерта Костадинов.

Нашата грешка може би беше, че не спряхме в определени участъци движението, за да запазим локомотивите. Затова имаме ударени 20 локомотива в преспите, които в момента са в ремонт, посочи директорът на "Пътнически превози". Той информира и за друг инцидент, случил се днес. Автомобил е ударил странично дизеловомотрисен влак. Мотрисата е със сериозни повреди, тя излиза от движение и няма с какво да бъде заменена, посочи Костадинов.

По повод на вчерашния протест на пътници, излезли на релсите на гара "Илиянци", Владимир Владимиров, изпълнителен директор на БДЖ каза, че когато граждани спират влак, това може да значи терористичен акт. Локомотивът едва е успял да спре на два метра пред хората. "Да скочиш на релсите според мен трябва да бъде наказуемо, защото не се знае кой скача. Това може да бъде атентатор", каза Владимиров. Той информира, че е изпратено писмо до МВР по случая.


#Димитър Костадинов #влакове #движението

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"