Назначават допълнителни 550 полицаи за битовата престъпност

Назначават допълнителни 550 полицаи за битовата престъпност
Източник: Коментатор
A A+ A++ A

Има възможност, на базата на предварителни заявки, да бъдат назначени допълнително 550 служители в областните полицейски дирекции за борбата с битовата престъпност, и други 600 - по охрана на границата, каза днес във Варна министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, която се срещна с ръководствата на дирекциите в крайморския град и Добрич, предаде БНТ.

Тя уточни, че назначенията на новите хора ще става с открита процедура, а не с конкурс. Борбата с битовата престъпност е процес, а настоящата специализирана операция я планираме още от лятото, допълни Бъчварова. Тя посочи, че с решаването на този проблем трябва да бъдат ангажирани различните институции - кметове, общини, социални служби, училища. По думите ѝ трябва да бъдат създадени и различни форми за работа с тези, които излизат от затворите, както и с подрастващите, извършили някакво нарушение.

Министър Бъчварова даде висока оценка за работата на полицейските дирекции във Варна и Добрич. Според нея те са планирали много точно своите действия за борба с битовата престъпност и вече има постигнати резултати. Двете дирекции са заявили желание да бъдат подпомогнати с по 42-ма нови служители, а министърът уточни, че ще получат и средства за допълнително гориво и за ремонти на автомобилите.

По случая със задържаните митнически служители във Варна Бъчварова посочи, че той е емблематичен за начина, по който се работи в борбата с корупцията. Операцията е дълго подготвяна и изключително добре реализирана, без изтичане на никаква информация, каза министърът. Тя уточни, че все още не се говори за ръководител на организираната престъпна група, защото има необходимост от допълнителни процесуално-следствени действия.

#Румяна Бъчварова #допълнително

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »