Бъчварова: Проучванията по празниците не са обективни

Бъчварова: Проучванията по празниците не са обективни
Източник: bTV
A A+ A++ A

Като социолог не бих разчитала на проучвания, които са правени по време на новогодишни празници. Това каза във Варна вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова във връзка с последните социологическите проучвания, които дават от един до два процента разлика между ГЕРБ и БСП. Тя припомни, че анкетите са правени между 27 декември и 5 януари, пише Труд.

„Известно е, че тогава настроенията са по-особени. Чувстваш се щастлив от празниците и от подаръците, които получаваш, аз не бих разчитала на такива резултати“, категорична беше Бъчварова.

Тя посочи, че анализът на резултата на президентските избори е показал, че процентите на новоизбрания държавен глава Румен Радев не се дължат единствено на подкрепата на БСП. Не трябва да ги отъждествяваме по никакъв начин, смята тя. Според Румяна Бъчварова форумът на ГЕРБ в неделя случайно съвпада с церемонията по встъпването в длъжност на новия президент на страната.

Коалиционните партньори на ГЕРБ трябва да са партии от семейството на ЕНП, коментира тя като член на ИК на партията и зам.-министър председател по коалиционната политика. Тя уточни, че това е нейна лична позиция, която е изразила при попълването на вътрешнопартийната анкета, резултатите от която ще бъдат разгледани на предстоящия работен форум на ГЕРБ.

Според Бъчварова провеждането на такова допитване е добър подход, за да се види състоянието на партийните структури в страната и нагласите им преди предстоящите парламентарни избори.

#проучвания #БСП #ГЕРБ #ЕНП #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"