Страните от ЕС връщат мигрантите в Гърция

Страните от ЕС връщат мигрантите в Гърция
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Близо 4500 искания от европейски държави, и най-вече от Унгария, са постъпили за връщане на мигранти в Гърция, съобщават гръцките електронни издания днес, като се позовават на националната структура, ангажирана с изпълнението на Дъблинския регламент за бежанците, пише 24 часа.

В. "Нафтемборики" пише, че 97 на сто от исканията се основали на критерия, че Гърция е била първа страна, през която са влезли мигрантите, пише БТА. В. "Вима" цитира директорка на службата за предоставяне на убежище, която обявила, че има сериозни закъснения от страна на останалите държави от ЕС, след като те са приели исканията на Гърция за релокация. Исканията за релокация следва да се приемат в срок от шест месеца, но повечето държави от ЕС не са създали достатъчно приемни центрове и настояват за отлагане на тези искания, казала тя.

Миналата година службата за убежище в Гърция е регистрирала 51 091 искания за международна закрила. До 27 декември 2016 г. пък са постъпили 21 431 искания за релокация, а в същото време останалите държави от ЕС са предоставили 13 634 места за настаняване. Гърция е изпратила 13 345 искания до другите държави от ЕС, а са били приети 10 712 такива искания. Досега от Гърция са заминали около 7000 души, пишат още изданията.


#държави #Унгария #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »