Разследват премиера на Канада след парти на Бахамите

Разследват премиера на Канада след парти на Бахамите
Източник: OFFNews.bg
A A+ A++ A

Канадският премиер Джъстин Трюдо е разследван за възможен конфликт на интереси заради новогодишна ваканция на Бахамските острови, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че случаят няма прецедент в Канада. Консервативната опозиция засипа премиера либерал с въпроси за ваканцията му на Бахамите на Нова година. Трюдо каза миналата седмица, че е бил отведен с частен хеликоптер на остров, който е собственост на Ага Хан. Ага Хан е титла на водача на исмаилитския клон на шиитския ислям - общност, наброяваща около 25 милиона души в света, предаде 24 часа.

Сегашният Ага Хан е 80-годишен британски бизнес магнат, който е близък приятел на семейството на премиера и неговата фондация е регистриран лобист в Канада. Освен срещу Трюдо, федералният комисар за конфликт на интереси и етика Мери Досън води разследване и срещу управляващата Либерална партия за евентуални нередности при нейното финансиране.

Канадският премиер дойде на власт през ноември 2015 г. с висок рейтинг. В опит да си върне доверието на избирателите, Трюдо отмени участието си в Световния икономически форум в Давос тази седмица и вместо това започна обиколка в Канада. 

#Джъстин Трюдо #премиера #Бахамските острови #Канада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »