МВР влезе в постоянна връзка с гръцките власти заради заплахите от блокажи по границата

МВР влезе в постоянна връзка с гръцките власти заради заплахите от блокажи по границата
Източник: www.abv-alternativa.bg
A A+ A++ A

Във връзка с получена информация за изразени от гръцките фермери намерения за блокади по гръцката граница, Министерството на вътрешните работи е в постоянен контакт с гръцките власти, съобщиха от ведомството, пише Труд.

Още в понеделник вътрешният министър Румяна Бъчварова изпрати официално писмо до своя гръцки колега – министъра по обществен ред и защита на гражданите Николаос Тоскас. В него тя се позовава на съвместното заседание на правителствата през август м.г. и изразява надежда, че гръцките власти ще предприемат всички необходими предварителни действия, за да се избегне възможна ескалация на напрежение по общата ни граница, информират от МВР.

Български превозвачи вече изразиха готовност за контрапротест, ако гръцките фермери блокират границата ни другата седмица.

„До момента сигналите, които имаме, показват, че гръцките фермери се готвят да блокират Гърция изцяло и да използват чуждите превозвачи, за да може да се чуе техният глас по-силно в границите на Европа. За утре се очертава в град Лариса да има насрочено заседание на синдиката, който да реши по какъв начин и на кои места да се започнат действията“, каза по БНР Веселин Данков от Съюза на българските транспортни работници.

„Ние обявяваме, че ако дори една граница между България и Гърция бъде засегната от действията на гръцките фермери, автоматично всички граници между България и Гърция ще бъдат блокирани, защото на границата гръцките фермери не притесняват никого освен чуждите граждани, които пътуват в този момент в посока от и за Гърция“, посочи той.

#фермери #Гръцките власти #фермери #България #Гърция #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"